Maleisië
Oh oh oh wat vind ik Maleisië een heerlijk land! In deze culturele smeltkroes lijkt zo’n beetje heel Azië samen te komen. En dat zie je terug in de bruisende steden met Chinese, Arabische en Indiase wijken, maar proef je vooral in de lokale keuken. Alleen de gedachte aan al die lekkere gerechten doet me al watertanden.
Maar Maleisië heeft meer te bieden dan kleurrijke steden en een fantastische keuken. Grote delen van het land zijn bedekt met ongerepte jungle waar je op zoek kunt naar orang-oetans, olifanten en krokodillen. En ook de onderwaterwereld is om je vingers bij af te likken. Ik maakte in Maleisisch Borneo mijn mooiste duiken ooit. Maar mooi snorkelen kan hier natuurlijk ook. En bijkomen van al dat moois? Dat doe je op één van de paradijselijke eilanden.
Met de tips van Backpackfever plan jij in een handomdraai zelf jouw droomreis naar Maleisië!
De mooiste plekken in Maleisië
Handig om te weten over Maleisië
Beste reistijd Maleisië
De beste reistijd voor Maleisië is afhankelijk van de regio die je bezoekt. Je kunt het land het hele jaar door bezoeken.
Tijdsverschil Maleisië
Maleisië heeft 6 uur (in onze zomertijd) of 7 uur (in onze wintertijd) tijdsverschil met Nederland.
Taal Maleisië
De belangrijkste taal in Maleisië is Bahasa Melayu. De Maleisiërs spreken naast Bahasa ook goed Engels.
Geld in Maleisië
In Maleisië betaal je met de Maleisische Ringgit. De actuele koers kun je vinden op XE.com.
Visum Maleisië
Als je maximaal 90 dagen in Maleisië blijft heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een Arrival Card invullen.
Budget Maleisië
Wij gaven in Maleisië €46,50 per persoon per dag uit. In mijn Reisbudget Maleisië lees je meer.
Maleisië reistips en inspiratie
Sta jij te trappelen om naar Maleisisch Borneo te gaan, maar schrik je van de kosten voor al die mooie jungle trekkings en duiktrips? Dat deed ik ook! Ik kreeg echt de kriebels toen ik het aanbod en de bijbehorende prijzen zag op de websites van touroperators.
Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en heb ik de tijd genomen om te zoeken naar alternatieven. En wat bleek? Er zijn genoeg budgetvriendelijke opties voor een bezoek aan Borneo. Dit zijn mijn budget tips om jouw droomreis naar Maleisisch Borneo betaalbaar te houden!
Een verblijf bij Tungog Rainforest Eco Camp is één groot avontuur in de jungle van de Kinabatangan Rivier!
Het is niet alleen de uitgelezen plek om met deskundige locals de omgeving te ontdekken en wildlife te spotten. Je levert ook zelf een kleine bijdrage aan het herstel van dit kwetsbare ecosysteem.
Een verhaal over een uniek en bijzonder avontuur in Maleisisch Borneo.
Zelfstandig een rondreis door Sabah plannen is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.
Ik plande zelf een onvergetelijke roadtrip dwars door de dichte jungle van Maleisisch Borneo. En met al deze handige tips gaat jou het ook lukken!
In Kuching vind je alles wat je van een Maleisische stad verwacht. Een leuke binnenstad, vrolijke street art en historische bezienswaardigheden. Maar het allerleukste aan Kuching is dat de natuur nooit ver weg is. Zo kun je er orang-oetans spotten en grappige neusapen. Wanneer ga jij naar Kuching?
Een verblijf in Belum Eco Resort staat synoniem voor avontuur. Tijdens de vier dagen in het regenwoud, maakten we schitterende wandelingen waarbij we geen andere toeristen tegenkwamen en ontdekten we het regenwoud vanaf het water. In dit artikel vertel ik wat je kunt verwachten van een verblijf in dit afgelegen resort in de jungle van Maleisië.
Ben je van plan om een rondreis door Maleisië te gaan maken? Dan wacht je een mooi avontuur!
Om jou op weg te helpen met het plannen van jouw droomreis, heb ik drie gevarieerde routes voor je uitgedacht. Twee door West-Maleisië en één door Maleisisch Borneo. Zo kun je in een handomdraai je eigen Maleisië reisroute samenstellen!
Wat kost een reis door Maleisië? Wij hielden iedere dag al onze uitgaven bij en ik zet ze nu voor jou op een rijtje. Lees aandachtig en oordeel zelf: is Maleisië duur?
Ipoh heeft alles: koloniaal erfgoed, kleurrijke street art, de lekkerste lekkernijen, bijzondere tempels en bovenal een hele relaxte sfeer. Het is typisch zo’n plek waar je langer wilt blijven plakken.
In dit artikel vind je al mijn tips voor het charmante Ipoh. Van de lekkerste street food, tot schitterende tempels en een verrassend kasteel…
Penang is één van de allerleukste plekken van Azië! Ik verbleef een maand op dit eiland in het westen van Maleisië. In deze reisgids deel ik al mijn tips voor Penang en Georgetown. Van de leukste food courts tot de mooiste hiking trails. Natuurlijk staan de hoogtepunten erin voor jouw eerste bezoek aan Penang, maar ben je al vaker geweest, dan heb ik ook nog een paar minder bekende parels voor je.
Voor de laatste dagen in Maleisië keren we terug naar het vasteland. Nou ja, vasteland… Na een paar dagen ruilen we het drukke Johor Bahru in voor het paradijselijke eiland Tioman. We boeken een week, maar verlengen twee keer, want Tioman bleek ons favoriete eiland van heel Zuidoost Azië.
De afgelopen weken ontdekten wij de ongerepte jungle en kleurrijke onderwaterwereld van Sabah. Met onze huurauto reden we naar de Tip van Borneo, naar de voet van de Kinabalu en dwars door Sabah om de orang-oetans van Sepilok en de Kinabatangan Rivier te bezoeken.
We zijn terug in Maleisië! Niet in West-Maleisië, deze keer ontdekken we het mooie Maleisisch Borneo. Ons avontuur begon in Kuching, Sarawak, waar heel veel moois op ons wachtte!
We zijn alweer toegekomen aan onze laatste twee bestemmingen in Maleisië: Kuala Lumpur en Langkawi. We namen ruim de tijd voor de urban jungle van Kuala Lumpur en ontdekten vervolgens de eilandjungle van Langkawi
In 2022 kwamen dromen uit! Ik zegde mijn baan op, pakte zo’n 8 kilogram in een backpack, maakte van ons huis een waar huurdersparadijs en vertrok met Mr. Backpackfever naar Azië. Maar niet voordat ik nog een heleboel andere mooie avonturen beleefde. Dit is mijn 2022 in 9 reisverhalen…
Na een maand in Penang was het de hoogste tijd om meer van Maleisië te gaan ontdekken. We huurden een auto en maakten een roadtrip door het westen van Maleisië.
We bleven een maand op Penang in Maleisië en vonden het helemaal te gek. Het lekkere en gevarieerde eten, de historische binnenstad, de kleurrijke tempels en ongerepte jungle zorgden ervoor dat we eigenlijk niet meer weg wilden. En oja, had ik al gezegd dat het eten er onwijs goed was?!
Na een reis van zo’n 28 uur stappen we ’s avonds in het donker de monorail uit. We staan midden in het bruisende Kuala Lumpur. Het barst er niet alleen van de mensen. Ook de vele reclames vliegen je om de oren. Net zoals de auto’s. En die geur… En dan weet je het; onze wereldreis is begonnen!